Alla inlägg under november 2006

Av Anna Drangel - 13 november 2006 08:07

Nu har det bränt till ordentligt i Borgs hjärna. Han ute med blåslampan för att hitta arbetslösa som "bidragsfuskar". Visst kan folk söka jobben som finns via Platsbanken. Tyvärr är det runt 300 sökande på varje utlyst plats. "Nystartsjobben" som alliansen pratar om är ungefär som plusjobben, men med MKT sämre betalt. Min känsla säger mig att de här jobben till stor del kommer att vara "hushållsnära tjänster", och telefonförsäljarjobb. Det gäller att skapa ny jobb om det inte finns tidigare, eller hur!!! Eller ska vi säga nygamla. När ska vi se skoputsare på stan?

Av Anna Drangel - 12 november 2006 18:42

Såg ett program på SV1 som hette "Blåst på karriären". Det handlade om nepotism. Det var lite "Janne Josefsson wanna be-varning" över programmet. Och med det vill jag säga att Janne J är en mästare i jämförelse. Den producent som står bakom det här programmet vill skapa en höna av en fjäder men lyckas inte riktigt. Lyckas inte ens lägga ägg skulle jag säga. Trots ambitiösa försök med dramatisk musikläggning och spänningshöjande speakertext. Löjligt!Det är väl inte så konstigt att man får jobb via kontakter. Vare sig det är via ens förälder eller efter en lyckad "praktik". Alla pratar om hur viktigt networking är. Så varför racka ner på det. Det kan tyckas sorgligt för dem som inte har några mentorer som kan hjälpa dem att få jobb. Men sånt är livet. Arbetsgivare vill kanske ha en garanti för att den sökande personen är OK. Det mest pinsamma med det här programmet - SVT gör totalt självmål...Det är detta "underifrån perspektiv" som kan bli så himla fel när det gäller public service och SVT. Utrikesdepartementet är okej att nagelfara, men inte sig själva. Hallå, vad är det för producenter som utbildas för SVT? Måhända är dem satta där via nepotism! Lite självkritik vore på sin plats.

Av Anna Drangel - 10 november 2006 18:19

Det finns olika sätt att minska arbetslösheten på. Ett är att öka löneklyftorna mellan olika yrken, ett annat är en ökad samordning av lönestrukturen i ett land. Karl-Oskar Lindgren har disputerat med en avhandling om arbetslöshet - "Roads from unemployment" och menar att vi nu med borgerliga alliansen går mer mot den amerikanska modellen. Ökade löneklyftor, svagare fack, sänkt arbetslöshetsersättning, inga minimilöner och uppluckrat anställningsskydd. Detta är alltså de nya moderaternas väg mot lägre arbetslöshet. Något som också förespråkas av bl a EU-kommissionen. Visst, det fungerar säkert, men till vilket pris?Vad jag undrar över är hur många svenskar som ger Alliansen credit för att arbetslösheten just nu går ner. Det tar längre tid än så för att se effekterna av deras styre. De vi ser nu är bl a Nuders förtjänst. Han känner sig nog oerhört frustrerad, medan Reinfeldt klappar händerna av glädje. Det ska bli intressant att se vad som händer när dessa förändringar som jag nämnt ovan går igenom. Jag är ganska säker på att vi får ett samhälle som inte är lika trevligt. Mer och mer kriminalitet, fler ghetton, mer orättvisa, folk som jobbar hårdare än någonsin med sina lågstatusjobb men inte får något för det och fler människor som slås ut. Vi får se. Jag ska inte måla fan på dörren även om jag just gjort det. Det får jag vänta med tills om sisådär 6 månader.

Av Anna Drangel - 8 november 2006 10:49

Läste i DN idag om en "ny grupp" misshandlade kvinnor på kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som blivit bortgifta med danska män med utländsk härkomst ofta från Mellanöstern och Pakistan. Eftersom de inte kan gifta sig i Danmark åker de till Malmö och gifter sig där. Sedan jobbar männen kvar i Danmark och kvinnorna blir ensamma kvar i Malmö i veckorna, ibland utan att veta var hon är. - De som kommer till oss har utsatts för både psykiskt, fysiskt och sexuellt våld. Grovt våld. De kan inte skilja sig för då blir de utvisade till sina hemländer. Där har hon absolut ingen framtid. Är det fråga om ett tvångsäktenskap, där två familjer bestämt att de två unga ska gifta sig med varandra, då riskerar hon livet om hon återvänder, säger Agneta Frick till DN. Kriscentrum har tydligen tagit emot 25 "danska fall".

Av Anna Drangel - 6 november 2006 08:30

I vissa TV-serier och för all del även filmer kör huvudrollsinnehavaren en Volvo. Det är inte den senaste modellen jag pratar om då, utan oftast en äldre modell, typ 240 lite rostig men ändå med en air av forna tiders storhet. En stadig trygg bil. En personlig bil. Både Patricia Arquette (i tv-serien Medium) och Claudia Karvan (i Love my way) kör runt i såna bilar. Jag vet inte vad dom vill att vi ska känna som tittare. Att dom är loosers? Att dom är udda typer som inte riktigt passar in i samhällskroppen. Med en Volvo 240 i filmvärldens USA och Australien är man antingen en udda typ eller kriminell, men det är helt klart ett aktivt val.

Av Anna Drangel - 5 november 2006 12:43

Den som dömer måste vara "god". Den som dömer är Gud. Att hänga Saddam skapar inga segrar. Han skulle lika gärna kunna bli arkebuserad - om han nu ska ha dödsstraff. Men i den värld han verkar är det dödsstraff som gäller. Kan man bli avrättad för att man är otrogen, borde man i rimlighetens namn få dödsstraff om man slaktat hundratusentals människor.Men att hänga honom blir bara ett sätt för hans anhängare att skapa en martyr. Redan nu är han ju det och det lär ju inte bli bättre.

Av Anna Drangel - 4 november 2006 10:20

1. Koka upp vatten i vattenkokaren istället för på spisen. Det kan halvera energiförbrukningen om du t ex ska koka spaghetti.2. Stäng av TV'n ordentligt - låt den inte stå i stand-by läge.3. Om du kör bil - lär dig köra bränslesnålt!4. Lämna batterier till återvinning. 5. Köp närproducerat om det går!Fem enkla punkter att följa. Mer finns att hitta på http://www.miljoportalen.se/bo-leva/vad-kan-du-goera-foer-miljoen

Av Anna Drangel - 4 november 2006 10:08

I Aftonbladet idag uppmanas läsaren att skriva på ett uppror mot klimatförstöringen. En organisation har möte i stan för att försöka påverka politiker.Det är väl i och för sig bra. Men klimatet blir ju faktiskt inte bättre bara för att vi skriver på något uppror i AB eller skickar SMS till något nummer. Vi måste ju själva handla - handla miljöekonomiskt. Det spelar ingen roll om vi så skriver på hundratals uppmaningar om vi inte förändrar vårt eget beteende. Konsumentkraft är så mycket starkare än man kan tro. Allt vi gör från morgon till kväll påverkar vår miljö. Från var du handlar din mat, till hur du lagar den. Hur du tar om hand om ditt eget avfall. Egentligen är vi en miljöfara bara genom att finnas till. Vi människor är en sorglig spillra på en tynande jord.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards