Alla inlägg den 15 september 2007

Av Anna Drangel - 15 september 2007 15:14

Apropå fräcka företagsmetoder, en annan utsugare jag läste om häromdagen var företaget Infomasters (ägare Ronald Brånsgård) (DN), som på två år har fördubblat sin vinst till 7,7 miljoner. Infomaster är ett sånt där annonsföretag som skickar ut "felaktiga" uppgifter om sina adressater som ska rättas och skickas tillbaka. Stressade och naiva företagare gör detta och har också skrivit på en beställning av annons. När den inte ont anande företagarna sedan förstår att han har klampat i hundskit och inte vill betala går företaget vidare till tingsrätten med ärendet. 134 ärenden har inkommit till Stockholms tingsrätt från Infomaster!!! 


Det är faan att samhället ska behöva stå för kostnaderna för såna här Blodigelföretag när det finns viktigare för våra domstolar att lägga pengarna och energi på. 


Här är en företagare som som skriver om hur Infomaster försökte lura honom: http://rydfeldt.blogspot.com/2007/09/infomaster-frskte-bluffa-till-sig.html


Blir så beklämd när jag tänker på hur många blufföretag det finns därute. Är det för dom vi ska underlätta för när det gäller företagsklimatet i Sverige? Är det dom vi ska tvinga ut arbetslösa att jobba för? Jag bara undrar...

Av Anna Drangel - 15 september 2007 14:55

Det femte största bolåneinstitutet i England har råkat i knipa. Spararna länsar banken på pengar. 13 miljarder plockade tydligt spararna ut i fredags, enligt DN.


Oron sprider sig... 

Av Anna Drangel - 15 september 2007 14:42

Nyamko Sabunis tillfrågades häromdagen i rapport om vad hon tycker att man borde göra något åt lagstiftningen när det gäller snabba krediter åt unga. Hon svarade att hon tyckte att dom är vuxna nog att själva inse vad de ger sig in i.


Men vadå!!! Vad menar hon med det???


Jag kan inte annat än att tycka att det är ett problem som rör samhället i stort. Är det inte lagstiftningens sak att se till att företag inte ska lura sina kunder. Vi har andra lagar som tillkommit för att skydda konsumenten som t ex distansköplagen. Tänk om inte den fanns!


När det t o m går att ordna lån på någon annans personnummer genom några knapptryckningar - vad är det för jäkla marknad?. Lagstiftaren har helt enkelt inte hunnit med att skydda människor från dessa typer av lurendrejarföretag som utnyttjar människor på ett otroligt utstuderat sätt. Borde man då inte se över det? Erkänna att det är ett stort problem. Man kan inte som Nyamko Sabunis bara skylla ifrån sig och säga att det är upp till kunderna att ha bättre koll. Inte när det finns så många fräcka företagshajar som simmar runt i våra vatten...

Av Anna Drangel - 15 september 2007 14:29

Nu har det lagrats en hel del i mitt huvud som jag känner att jag måste få ur mig. Det senaste är självklart dagens händelse att den omdebatterade rondellhundens ägare fått ett pris på sitt huvud. En skottpeng på närmare 100 000 dollar för den som tar död på honom.  Det verkar som Al Quaida har slutat att lova ut underbara tider i paradiset - nu är det rena pengar som gäller istället.


Det är väl inte trevligt när någon svär i kyrkan, men att den personen ska behöva dö är väl lite drastiskt?  Det skulle inte förvåna mig om någon faktiskt tar livet av Lars Vilks...  tänker på vad som hände med den holländske filmaren Theo van Gogh;

Den holländske Han mördades i sin hemstad Amsterdam, klockan 08:40 den 2 november medan han cyklade nerför en trafikerad gata på väg till jobbet. Medan van Gogh sköts bönföll han sin mördare "Gör det inte. Gör det inte. Ha förbarmande. Ha förbarmande!" Därpå stack mördaren kniven i bröstet på van Gogh och skar hans hals så kraftigt att han nästan halshugg honom. (http://se.danielpipes.org/article/2227)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards