Alla inlägg den 28 april 2010

Av Anna Drangel - 28 april 2010 10:37

Att Alliansen kör stenhårt med att försöka smutskasta Sahlin genom att kasta choklad i ansiktet på henne är så patetiskt. Och det är klart att det är genomtänkt. Det är bara att kolla på de olika mail som går runt som gör totalnarr av Mona Sahlins förmåga att ta hand om ett lands ekonomi. (Om jag hittar mailet jag såg ska jag lägga ut det). 


Jag säger såhär - hellre Toblerone till de fattiga, än svångremspolitik. Att Alliansen kör stenhårt på sådana här påhopp är bara så under någons värdighet. Det är inte ens kul och det kommer skada Alliansen.


Nä, jag lovar att moderaterna har någon anställd att smyga på ex Maria Wetterstrand för att försöka avslöja något negativt om henne (typ att hon köper ost som inte är ekologisk eller något liknande). Sedan kommer de göra någon stor grej av det precis innan valet. Eller om hon använder "fel" färdmedel. Oj, oj, det kommer försöka göra slarvsylta av henne om de kan.


Som någon statsvetare sa; det här valet kommer att bli ett skitigt val.

Av Anna Drangel - 28 april 2010 10:11

Det kanske det gör, men det är vad folk vill ha. Att rojalistiska föreningen inte tycker att allmänheten ska lägga sig i om Jonas är otrogen mot prinsessan utan istället låta dem själva sköta dessa angelägenheter enskilt säger jag bara - bläh. Det är väl jättebra att pressen från allmänheten blir så stor att Madeleine inte "kan" ta tillbaka Jonas. När till och med tjejen som han varit otrogen med stiger fram och berättar att de har "haft en mysig natt ihop" blir det svårt för Jonas att övertyga Madeleine om att det "aldrig hände något".


De rojalistiska vännerna ska vara media tacksam. Om de hade skött detta "enskilt" kanske Jonas hade kommit undan med en massa dunster och lögner och Madeleine kanske fortfarande varit tillsammans med honom. Nu slipper hon ivarje fall honom i framtiden och har möjlighet att träffa någon annan som förhoppningsvis får henne att må bättre. 


Det är så vanligt att man säger att familjeangelägenheter ska skötas inom familjens lyckta dörrar. Polisen som kommer till hemmet där kvinnan blir slagen, drar sig tillbaka och sammanfattar händelsen som familjeangelägenhet - ivärsta fall är hon död med barn och allt och då kallar man det "tragisk familjehändelse".


Det är så förtrycket kan fortsätta. Det är bara att titta på den stackars österrikiska Elisabeth Fritzl som levde instängd i en källare i 24 år. Folk vågade inte reagera, fast vissa hade sina misstankar. Att man inte ska lägga sig i enskilda familjeangelägenheter skapar bara en massa skit. Det är bara kristdemokraterna som fortfarande kämpar med näbbar och klor för denna sjuka sed. 


Nu går ju inte Jonas otrohet att jämföra med att vara inlåst i en källare i 24 år. Men det visar i varje fall på ett samhälles oskrivna regler, där lagar (skrivna och oskrivna) borde stanna vid familjens ytterdörr.  


Varför inte ändra på det?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards