Alla inlägg den 15 april 2009

Av Anna Drangel - 15 april 2009 08:17

Det kan tyckas rätt bisarrt att vi i dessa finansorostider väljer att självplågande lägga oss på vassa spikar. Men det kanske inte är så konstigt att denna längtan till självplågeri är så stor just nu. Det handlar helt enkelt om en form av repayment. Vi har nu gått loss på jordens resurser länge nog, utan att ta konsekvenserna av detta. Så vad gör vi för att stilla vårt dåliga samvete? Vi går och köper en spikmatta såklart! När vi ligger där och känner hur spikarna tränger in i huden kan ingen säga att vi inte tar straffet för våra synder. Nej, här ska späkas. Vi ska straffas liksom Jesus en gång fick göra på korset, (fast han var helt oskyldig och det är inte vi). Vi måste komma till insikt. Få syndernas förlåtelse helt enkelt.


Andra tecken i tiden är den uppsjö av konstiga dieter som ständigt dyker upp som svampar ur jorden. Det är Atkins-diet, South Beach-diet och Popcorndieten. Vi har Ananas-dieten, Flygvärdinne-dieten och GI-metoden. Blodgrupps-dieten, Ornish-dieten och Riskhospitalets diet. För att inte glömma den gamla beprövade Ryska Rymddieten med inslag av Stenåldersmetoden. (Jo jag lovar, alla dessa finns!) Exakt vad står för, vet jag inte (och jag tänker inteta reda på det heller), men sammanfattningsvis är de alla olika former av självplågeri. Jag tänker mig en flygvärdinna (med supertajt uniform) sittandes i en rysk rymdfärja (hon svävar och har svårt att andas) samtidigt som hon försöker balansera en ananas på huvudet. Bredvid henne sitter professor Atkins om pratar om oväsentligheter samtidigt som flygvärdinnan tvingas äta ett gammalt hårt stenålders barkbröd. Väldigt lockande - och så nyttigt också!


Nej - vi är inne i en period av rannsakan. Då kan man inte proppa i sig gräddtårtor och fetter hursomhelst. Det ska späkas lite emellanåt. (Så kanske man kan äta mer sedan...)


Finanshajarna på Wall Street ligger nu i sina stora lägenheter på fina gatan och det enda de har kvar efter den personliga konkursen i sitt hem är den där spikmattan. Nu ligger de och filosoferar om Himalayas bergskammar och undrar hur de kunde varit så giriga. Om de ändå hade insett att vägen till sann frihet och välbefinnande går genom de vassa spikarnas lov och inte genom personlig vinning genom högre bonusar, kanske vi hade kunnat undvika denna finanskris.


Så. Vi är alltså på väg in i asketernas århundrade. Det kommer bildas olika grupper med konstiga självändamål framöver. Allt från dietgrupper som påstår sig att kunna leva på solljus, till fd Finansfolk med nytänd lust för spanking. Det gäller bara att hålla ögonen öppna...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards