Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Anna Drangel - 18 februari 2010 09:33

Orkar inte med mer snö nu. Det har gått för långt. Hur mycket snö ska man behöva ta? Tittar ut genom fönstret och ser stora tvättflingor singla ner mot marken. Känner mig bara deprimerad. Vet inte hur många gånger jag har skottat parkeringen. Känns som minst tio gånger. Om man bodde i ett hytte på fjället kanske det är romantiskt med mycket snö. Det är bara att slänga på laggarna och susa iväg. När man däremot försöker leva ett liv som om det vore barmark är det inte kul.


Något har hänt med taket på gäststugan. En takplatta i metall har hamnat på sniskan och ser ut att kunna falla av vilken stund som helst. Vattnet till gäststugan frös redan den 20 december så vi har inte kunnat tvätta sedan dess. Istället har jag fått åka till mamma och syrran och tvätta där. Eftersom det är 14 mil fram och tillbaka är det inte något man gör för ofta. Dessutom känns det som vi har haft blöt tvätt hängande överallt.


Men vadå, det är inte hela världen. Det finns värre saker. T ex om slamtanken har frusit. Den gjorde det förra året. Det var ett helvete. Härute på Brevik finns varken kommunalt vatten eller avlopp, utan det gäller sig att förlita sig på att den borrade brunnen funkar. Att ledningarna pallar för vintern. Vi är säkert inte de enda som oroar oss. De flesta bor i vinterbonade sommarstugor som det hjälpligt renoverat. Då får man räkna med visst motstånd från vädrets makter och tiden som tar ut sin rätt på ett gammalt hus. Tvåglasfönster som måste kittas om, dragiga hörn som irriterar och vindar som borde tilläggsisoleras för att man ska kunna hålla värmen en sådan här kall vinter. 


Min kära far köpte ett jättestort lass ved av någon vedLasse för några månader sedan. Jag och Simon åkte dit och fyllde hela bilen - fjorton Ikea-kassar med ved. Dom är snart slut och vi måste nog ta en tur ut dit igen. Tack för att vi har en kamin ivarje fall... På en timme får vi upp temperaturen från 17,5 till 19,5. Efter flera timmars eldande blir det nästan för varmt.


Måste nog ta hit sotarn snart. Har hört om något som heter sotbrand. Så mycket som vi har eldat den här vintern finns det nog risk att det sitter en hel del sot i kaminskorstenen. Och teglet uppe på skorstenen ovan tak måste också bytas ut. Det får vi ta till våren, då vi ändå ska renovera.


...Ingen slamgubbe ännu i sikte. Får nog ta och ringa Tyresö Kommun och höra med dom. Tänk om de inte kommer idag... Tänk om de glömt oss...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards