Alla inlägg den 4 februari 2008

Av Anna Drangel - 4 februari 2008 07:46

I Aftonbladet (4/2) kan vi läsa att polisen i Portugal backar om att paret McCanns skulle kvarstå som misstänkta.


"– Vi borde kanske ha gjort en annan bedömning, medger den portugisiske polischefen Alipio Ribeiro."


Undra hur mycket betalt han fick för att säga det...


Ja ja

Av Anna Drangel - 4 februari 2008 07:11

Nu har det hänt igen att en flicka "ramlat" från en balkong. Hon dog. Hur många flickor ramlar ut från balkonger och dör i Sverige varje år? Ska man sluta hyra ut lägenheter högre upp än 2 våningar till invandrarfamiljer?


Det stör mig något otroligt att dessa människor förmodligen kommer undan straff. I Sverige måste vi visa att vi inte accepterar hedersvåld. Att vi inte accepterar kvinnlig omskärelse och andra övergrepp.


I Sverige får ingen dömas om man inte är hundra procent övertygad om att personen är skyldig till brott. Fine. Men i dessa fall - balkongfall - måste det finnas något sätt att komma åt förövaren. Dvs flickans familj.


Igår såg jag en oerhört intressant film om kvinnor i Indien - "De kastlösa". Den handlade om kvinnor som föds in i prostitution. I en familj bestående av ca tolv släktingar var det bara två som arbetade. En dotter fick ta emot fyra till fem män om dagen och ha sex med dem.


När hon fick sin kund lämnade hela klanen huset och väntade utanför. Hon försörjde alltså hela konkarongen. Hennes far, farbror, bror, mamma m fl satt där utanför och tuggade på något medan hon låg inne på en filt och utsattes för den ena efter den andra. Den andra som jobbade i familjen var den prostituerade systerns brors fru. Hon slet häcken av sig på fältet.


De som kommer till de kastlösa prostituerade är oftast från högre kaster. Egentligen får de inte röra kastlösa. De blir så att säga "smittade" av deras orenhet. En av de prostituerade berättade att det värsta är att när hon precis blivit påsatt av någon torsk och erbjuder honom ett glas vatten efteråt, kan han inte ta emot det. Hon är ju "oren" . Däremot är det okej att sätta på henne.


Snacka om fruktansvärt. Jag blev så upprörd när jag såg det här reportaget att jag bara satt och svor. Tvi faan. Tvi, tvi faan.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards