Alla inlägg den 4 september 2008

Av Anna Drangel - 4 september 2008 15:13

Har märkt att så fort mäns beteende är lite... vad ska man säga... machoaktigt, ska det alltid till att jämföras med djuren. Det finns gener här eller där som går att hitta ute i det vilda.


Precis som om män inte kan styra sitt eget beteende. Det är offer för sina djuriska drifter. Detta synsätt är faktiskt ganska tröttsamt. FÖr om någon nu händelsevis skulle vara med i någon kvinnogrupp och kalla män för djur, då jävlar smäller det. Men när man däremot från vetenskaplig sida jämför män med sorkar är reaktionen mer ett uppgivet ryck på axlarna. Konstigt det där.


En man ringde in P1 härom morgonen och undrade över kvinnor som var sorkar... förlåt... hade ett otroget beteende. Har dom också för mycket ängssorkgener? Jag undrar;  när dessa gener slår till, är det så att dom också slår ut hjärnverksamheten?


Läste en annan undersökning om hur män och kvinnor gör på dejtingsajter. De hade mätt antalet sekunder män och kvinnor var kvar på en persons sida. Medan kvinnorna var inne ganska länge och läste om mannen för att göra sig en bild om vem han var, räckte det för mannen att bara titta på bilden. Han var inte intresserad att stanna kvar så länge att han hann läsa texten kvinnorna hade skrivit.


Alltså; män tänker med ögonen och kvinnorna med hjärnan i detta fall. Intressant. För en man verkar det alltså inte spela någon roll vad du som kvinna skriver på detjingsajten. Det viktiga är hur ditt foto ser ut. Och det omvända gäller för kvinnor. Innehållet är viktigare än förpackningen.


Hmmm...  Hur var det där med att köpa grisen i säcken...?



Av Anna Drangel - 4 september 2008 06:38

Apropå TCO's förslag om att barnfamiljer ska få hemhjälp för 150 kr i veckan för att öka på jämställdheten.


Ehhh...tveksamt...  För det första kan jag hålla med de kritiker som menar att detta är ett sätt att föra pigor tillbaka till stugorna. För det andra kan jag tycka att om nu båda föräldrarna jobbar heltid, borde de då inte ha råd att betala vad det faktiskt kostar med hemhjälp. Varför ska alla skattebetalare bidra till detta? Om det nu är så att männen inte tillför tillräckligt mycket städkraft i hemmen - och det är där själva problemet ligger - borde dom då inte få betala för kalaset? Speciellt när män i genomsnitt tjänar 8 500 kr/månad mer än kvinnor. Ofta är detta att männen tjänar mer, ett argument som används som försvar för att kvinnor ska göra mer av hemarbetet. Det verkar inte spela någon roll att båda jobbar heltid.


Nej, det enda sättet att få det mer jämställt i hemmen är att göra det mer jämställt på arbetsplatserna. Precis som Wanja Lundby-Wedin så riktigt påpekade.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards