Alla inlägg den 10 september 2008

Av Anna Drangel - 10 september 2008 04:39

...igår morse. Man häpnar.

Peter Sunde är "talesman" bakom sajten Pirate Bay. I dagarna har de beskyllts för ett oetiskt beteende eftersom de fortsätter att låta länkar på obduktionsbilderna på Arbogabarnen ligga kopplade till sin sajt.


För det första vänder jag mig mot att denne Peter Sunde pratar sig varm om yttrandefriheten hela tiden.


Det Pirate Bay gör genom att lägga upp allsköns skitlänkar är att skapa ett klimat där man måste lagstifta om alltmer här i samhället. Bara för att folk inte kan tänka själva.


Peter Sunde verkar resonera som att bara för att det dom gör inte är olagligt i lagens mening, så får man göra det... Vilken logik... "Ördi ördi... jag får bete mig riktigt svinaktigt... därför gör jag det hepp hepp"


Dessutom kallar sig Peter Sunde för talesman. Som om han vore något sorts språkrör för ett parti. Rösta på Pirate Bay - partiet för dom som gör allt man får här i världen, så länge det inte är olagligt... Vilket skämt!

Vad är det för idiotfilosofi?


I en intervju med Expressen (10/9-09) besvarar han kritiken och jämförelsen mellan obduktionsbilder och barnporr genom att säga:

– Det är en jättestor skillnad. Barnporr är olagligt att inneha. Nu rör det sig om material som det är viktigt att allmänheten har tillgång till...


Hur kan det vara så otroligt viktigt att visa allmänheten dessa närbilder på söndermosade barn?  Blir vi smartare, gladare, förstår samspelet mellan livets små atomer bättre? Ja, det skulle vara att världen är ond och genom Peter Sundes och Pirate Bays hjärtlösa och cyniska inställning, länkar sig dom också till den skaran.

 

Sedan har han mage att prata om "gammelmedia". Som om det vore något riktigt fult. Som om det han gör - låter folk länka en massa information som de kopierat och stulit från allsköns annan media - vara något sorts nytänkande? Stöld har funnits i alla tider...  Ha ha ha.Vilken snubbe! Vad kallas då den sorts media som killarna bakom Pirate Bay pratar sig varma för? Slit och släng media... Pubertetsmedia... Eller bara skitmedia rätt och slätt. Samma sorts typ av "information" som en allmän halshuggning på torget skulle vara...typ. Kom och se Arbogabarnen halshuggas offentligt. Jättekul och spännande. Gratis är det med...(själv får jag förstås lite reklamintäkter... he, he... men det är ju lagligt).


Ett annat ilsket inlägg om detta.


http://arbetarperspektiv.blogg.se/2008/september/nar-yttrandefriheten-blir-helt-onodig.html


Intervjun i Expressen.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1294356/man-kan-undra-var-gransen-gar

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards