Alla inlägg den 30 september 2008

Av Anna Drangel - 30 september 2008 18:15

På väg till jobbet. Dimmorna lättar från frostiga ängar. Jag lyssnar på radion. P1 som vanligt. Är beroende. Totalt mediealkoholiserad. Förstår inte varför jag ska ner i den där flaskan varje morgon. Det är verkligen eländes elände just nu. Och inte nog med det. Kallt och mörkt håller det också på att bli också. Det är konstigt att man inte har gått ner i vikt eller nåt. Det är bara neråt på börserna...


Grät lite häromkvällen. Det var skönt. Hamnade framför en halv-B-rulle som hette "En Andra Chans" med Nicolas Cage. Han fick pröva ett annat liv i och med ett "konstigt möte med en svart man i en tobaksaffär". Från att ha varit någon form av börsmagnat fick han nu uppleva hur ett liv med sin highschool-love skulle ha varit. Ja, några dagar ivarje fall. Självklart kom han till insikt i hur lite hans rika liv var värt - egentligen. Att det där med pengar inte är det viktigaste i livet. Det är däremot KÄRLEKEN, snyft, snyft. Kände mig lite patetisk när jag kände tårarna trilla. Men vad då, det är skönt att släppa lite på kranarna ibland.


Igår grät jag också lite. Nej, inte framför Ekonominyheterna, utan framför "Mannen som talar med hundar". Cesar Millan är som vanligt alltid ett säkert kort. En stackars folkskygg och hypernervös schäfer hjälptes tillbaka till livet. Och det var som vanligt inte hunden det var fel på. Det var den där polismannen som ryckte och slet i hunden. Det var bara att ta fram näsduken igen.


Blåtunga. Dom sa det på nyheterna. Låter det inte fruktansvärt?

Blåtungeviruset sprids i södra Sverige. Gårdar spärras av och massvaccinering sätts in.

Djur som ofta drabbas är bl a idisslare som får, nötkreatur, oxdjur (och dromedarer)! Djuren drabbas av röda slemhinnor, sår i munnen och dålig aptit. Muskelskador kan förekomma. Kan spridas via knott. Kan vara dödligt.


Bankviruset sprids också - (inte via knott, men vi kan väl kalla vissa giriga blodsugare det...) Börser stoppas och räddningspaket sätts inte in. (Det bidde inte ett krispaket, det bidde ett kisspaket.) Man spärrar av och håller sig inne.  Människor som drabbas blir ofta röda i ansiktet och handlingsförlamade. Marknaden blir handelsförlamad. På ekonomisidorna ser vi bilder på människor som sitter med händerna för ansiktet. Som om deras mödrar just hade dött. En långsam begravning.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards