Alla inlägg den 26 maj 2009

Av Anna Drangel - 26 maj 2009 07:42

Igår eftermiddag gick att läsa i Aftonbladet som första tidning att skriva om det, ett mordförsök på en ung tonårstjej i Upplands Väsby. Det var många som kommenterade nyheten igår på jobbet. En ganska uppseendeväckande händelse med andra ord. Sedan verkade nyheten bara försvinna. Jag undrar vad som hände. Är det någon som städad bort den nyheten?


Idag när jag läser om det verkar det vara en ung kille som utfört mordförsöket. Det ska bli intressant att få redan på varför i helvete han gjorde det. Börjar också undra om det är stora krafter för att tona ner denna nyhet. Man undrar ju...


Det har ju skrivits så mycket om kvinnovåld i Aftobladet i övrigt. Att det marginaliseras. Att det tonas ner och mord förvandlas till en tragisk familjehändelse, när det egentligen handlar om våld och mordförsök. Ett mord är ett mord och en våldtäkt en våldtäkt även om det sker inom familjens lyckta dörrar. Visserligen kan den drabbade välja att inte anmäla. Men när det väl går så här långt så kan man väl tänka sig att det är ganska allvarliga prylar som hänt.


Trodde att de skulle säga något på nyheterna igår om det här knivöverfallet

i Upplands Väsby. Hade det varit någon galning med yxa i Gamla Stan hade man definitivt skrivit om det. Då hade det varit pål löpet. Men nu är det tystnad och locket på. Hmmm... anar ugglor i mossen.


Ja, det lär väl snart visa sig. Snart skriver väl tidningarna något om att det är en tragisk svartsjukehistoria. Något om att den unga killen fått nobben av tjejen och blivit sårad och ledsen. Helt enkelt så ledsen att han måste sticka en kniv i ryggen på henne... Ja, eller något i den stilen. Så att det snarare är killen man ska tycka synd om.


Den som lever får se...





Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards