Alla inlägg den 29 maj 2009

Av Anna Drangel - 29 maj 2009 07:11

Fick hem moderaternas pamflett  "Tyresö" i brevlådan häromdagen. Där står att läsa på första sidan om att EU är närmare än vi tror (och jag citerar):


"EU betyder kanske mer än vad vi kan föreställa oss både för Tyresö som kommun och för oss Tyresö-bor som individer. Brott som begås i Tyresö är inte alltid av lokal karaktär. Internationella stöldligor opererar i kommun efter kommun, så också här. Tyresö är ingen isolerad ö i världen. Hit sprider sig föroreningar från alla håll."


För det första moderaterna, jag skiter fullständigt i vem som begår brotten. Dem blir inte mindre för att det är svenskar som begår dom. Dessutom får man ju vara j-t tacksam att Tyresö inte är någon isolerad ö i världen. Herregud, då skulle väl Tyresö enbart bebos av ett gäng flintskalliga, tatuerade rasister med långa pipskägg.


Nej, visst ska vi ha invandring. Det är väl tur att såna som Carl Bildt har släpat hem ett "parmesanmonster" från Itallien till grottan Sverige. (Ja, för ni har väl sett henne på valaffischerna för EU - Maria Corazza Bildt.) 


Lägg märke till den sista formuleringen i moderaternas text ovan: ..."Tyresö är ingen isolerad ö i världen. Hit sprider sig föroreringar från alla håll." Say no more...


Bläddrar man in lite i tidningen så möts man av en annan profil som också syns på EU's valaffisher - Christofer Fjellner. Hans populistiska inlägg handlar om hur viktigt det är att han och moderaterna får verka i EU. Han skriver: "EU's tullar mot resten av världen gör allt från tv:n, skorna och maten du köper dyrare än det skulle behöva vara." Jo, jo... det är lätt att säga "rösta på moderaterna så blir din mobiltelefon billigare", eller att snus kan bli förbjudet i Sverige utan honom och moderaterna i EU, eller så frågar han sig varför man ska kunna spela bort sina pengar på Svenska Spel , men inte på Unibet. Vem är målgruppen här månntro? En snusande, mobilpratande som gärna vill kunna spela bort sina pengar på vem dom själva vill utan klåfingriga politiker i EU.


Om man vill spela bort sin röst i EU-valet ska man definitivt rösta på Christofer Fjellner eller Maria Corazza Bildt. Om man vill satsa på snus, mobiltelefoner och fri parmesanost till alla. Ja, varsågod. Rösta på ni. Men jag litar inte ett ögonblick på dessa två. Bara bilderna de har valt att smälla upp som valaffisher får mig att rysa. Det luktar främlingsfientlighet lång väg. Fråga mig inte varför.



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards