Alla inlägg den 5 juli 2007

Av Anna Drangel - 5 juli 2007 06:35

Läser om alla som hoppar av a-kassan. Alliansen visste vad dom gjorde när dom omfördelade bland skattesubventionerna.


Hellre en skattesuventionerad a-kassa, än skattesubventionerad städhjälp. Hellre ett starkt och välorganiserat fack som är där för att skydda de  anställda och ta tillvara deras intressen, än välstädade hem (Vi städar ändå för mycket i Sverige). Men det är som Fredrik Reinfeldt sa tidigt under sitt maktövertagande. "Jag gillar att städa!" Både han och Anders Borg verkar gilla att städa. De tror att de kan städa bort alla arbetslösa, alla hemlösa och psykskjuka. De tar på sig all ära för de jobb som växt till i Sverige, fast sanningen är att jobbkonjunkturen faktiskt redan innan var på väg uppåt. Sedan gör dom omfördelningar i samhället som istället påverkar många människor i riktningen mot undergång och misär.


Det går inte att städa bort arbetslösheten helt om man inte ser till att skrapa fram jobb till alla, och det är inte möjligt. Det är få stater som vill ha 0 % arbetslöshet. Det är inte bra för ruljansen så att säga.  Det kommer fortfarande att finnas en ganska stor grupp som inte får några jobb, som bara får lågbetalda deltidsjobb, som kanske inte är tillräckligt "attraktiva" att anställa. Dom kommer fortsätta att gå arbetslösa och få leva på marginalerna. Eller leva på en liten liten strimma hopp. 


Men dom kan ju alltid städa e klart. Eller börja putsa skor i gatuhörnen. Eller sälja sockervadd i tunnelbaneuppgångarna. Eller börja nasa runt bland villakvarteren med rocken full av konstiga tandkrämer från Kina och små saxar från Hong Kong. 


Jag hoppas att vi ser en positiv utveckling för alla i Sverige. Även de som inte får följa med på jobbvagnen. Det är inte meningen att de arbetslösa ska springa bredvid hungriga och tigga. Otroligt många människor i Sverige lever på ingenting just nu. Tur att vi har så frisk luft i Sverige...







Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards