Alla inlägg den 19 juli 2007

Av Anna Drangel - 19 juli 2007 10:42

Varför är det alltid så att de människor som propagerar för vårdnadsbidrag ser sig själva som de enda på jorden? De resonerar som att de själva borde få bestämma vad man ska göra av skattepengarna. Om det är så att staten ändå betalar en massa pengar för en dagisplats borde dessa föräldrar själva få de där pengarna istället, resonerar dom.


Tänk om det vore så när det gäller andra delar i samhället. Har man satt av en summa pengar för att satsa på ex utbildning för arbetslösa, borde de arbetslösa själva få ta hand om de där pengarna och själva välja hur de vill göra med de pengarna, socialbidragstagare och pensionärer likaså.


Det är lite löjliga resonemang.


Det finns otroligt många skattebetalare i Sverige som inte har barn som också betalar skatt. Och om verkligen föräldrar brydde sig så mycket om sina barn kan de ju faktiskt vara hemma mer med dom. Men de flesta pappor väljer ju att jobba och inte ta ut sin föräldrarledighet. Och detta handlar inte om pengarna enligt undersökningar. 


De här föräldrarna säger att dom inte har råd att vara hemma mer med barnen, även om många av dom är höginkomsttagare. De har haft möjlighet att ta ut föräldraledighet, men har inte gjort det. Men de snackar gärna vitt och brett om hur viktiga föräldrarna är för sina barn.


Vi har i Sverige väldigt generösa regler för föräldraledighet. (Är det i Spanien man har 3 månader?) Ändå tjafsas det enormt mycket kring detta i Sverige. Nu ska de ha hela kakan som dagis kostar. De ser verkligen inte vilken fantastisk produkt förskolorna faktiskt är. De tycker nu att de ska ha individuella bidrag, helst hela kakan. Det är samma pretentiösa människor som i nästa andetag tycker att det är helt okej att vissa människor i Sverige ska leva på existensminimum i andra sammanhang.


BUUUHHH

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards