Alla inlägg den 17 mars 2008

Av Anna Drangel - 17 mars 2008 10:08

Läser att det är klappjakt på arbetslösa som inte söker anvisat arbete. Nej, tacka fan för det. Det finns en hel drös med jobb därute som inte borde få finnas. Dessa jobb borde vara förbjudna - bannlysta. Vi lever idag i en tid där det är ok att starta vilken bluffirma som helst. Regeringen uppmuntrar dessutom folk att starta eget. Det verkar inte spela någon som helst roll vad det är du säljer eller gör - bara det är i privat regi...


Det kan handla om telefonförsäljning, skumma insamlingsfirmor till välgörande ändamål (där det välgörande handlar om att sko ägarna). Det kan vara att jobba som annonsförsäljare för någon riktigt bullshitannonstidning som inte en människa läser eller att jobba med annan typ av "onödig försäljning" där parten du säljer till skyr dig som pesten. Vi ska heller inte tala om alla idiotiska "centrumförsäljare" som man övermannas av när man är på olika köpcentrum. Personer som desperat står och ropar säljbudskap är en sorglig syn. Dessa personer ser ut att bytas ut för varje vecka som går. Det är väl få som orkar med allt spott och spe de utsätts för. Jag lider så med dom.


Samtidigt som människor snäser på munnen och säger att "jag tänker inte betala skatt åt arbetslösa som faktiskt skulle kunna ta ett jobb" är själva däremot inte villiga att prata och göra affärer med dessa säljare. Där går gränsen. Där installeras minsann NIX (stopptjänst för telefonsäljare) och skulle någon stackars säljare komma fram ändå, är det mer eller mindre utskällning som gäller. Hur ska dessa moralens väktare ha det? Dom där som tycker att arbetslösa ska ta vilket jobb som helst, samtidigt som de själva "pissar" på deras tjänster?


Det finns ingen rim och reson i vad för sorts nya "konstgjorda tjänster" företagare skapar. Det är mer okej att ha ett jobb för en firma som jobbar med suspekta blufftjänster, än att gå arbetslös för att man vill göra en insats i sitt liv. För ingen ska inbilla mig att dessa arbetlösa vill gå omkring och "lata sig". Det är inte att lata sig att gå arbetslös. Det är ungefär som att ha spetälska i vårat samhälle.


Samtidigt finns det platser i vårat samhälle där det saknas arbetskraft. Folk som jobbar inom vården sliter som hundar. Det saknas även folk och resurser inom områden i samhället som skulle kunna tillföra lite gemenskap och kärlek - och jag pratar inte om ställen där man säljer sextjänster - nej, jag pratar om typ samlingslokaler, fritidsgårdar och pensionärshem.


Jag vet av egen erfarenhet att arbetsförmedlingen förmedlar arbeten till både det ena och andra företaget som nog inte skulle klara en närmare granskning från skattemyndigheten. Många av dessa företag finns dessutom svartlistade på internet. Är det då verkligen okej att tvingas ta vilka jobb som helst som förmedlas av arbetsförmedlingen? Jag tycker inte det - jag tycker det är vansinne.





Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards