Alla inlägg den 18 mars 2008

Av Anna Drangel - 18 mars 2008 17:10


Läser om den fruktansvärda tragedin när en kvinna blivit svårt knivskuren och hennes två barn lemlästade med kniv. Pappan är misstänkt, även om annan gärningsman inte kan uteslutas. Jag undrar - hur stor är sannolikheten för det? Att det skulle vara någon annan som bara tränger sig in hos kvinnan och dödar hennes barn och skär henne? Kvinnan hade tidigare tagit kontakt med polis för att anmäla misshandel och hot - vem var gärningsmannen då? Pappan. Varför skilde hon sig? Han var våldsam. Allting talar emot honom, även om han tydligen ska framstå som väldigt trevlig och karismatisk.


Visst ska man inte döma någon förrän bevisen ligger på bordet, men i de flesta sådana här fall är gärningsmannen en nära anhörig. Jag hoppas verkligen att denna kvinna överlever så hon kan tala om för oss vem gärningsmannen var. Visst - det blir pinsamt för rättsväsendet att de inte har tagit tag i hotbilden tidigare om det visar sig vara pappan.


Ur Aftonbladet:

"Pappan som anhållits för dubbelmordet på sina barn har tidigare dömts för misshandel två gånger.

I ett av fallen dömdes 28-åringen för att ha misshandlat en ex-flickvän och en man som vistades i hennes lägenhet... Enligt domen bröt sig mannen den 30 mars 2002 in i sin före detta flickväns lägenhet och misshandlade i ett ”anfall av svartsjuka” en man i lägenheten och sedan henne... I januari förra året dömdes mannen vid Västmanlands tingsrätt för misshandel av en ambulanssjuksköterska till villkorlig dom och 90 dagsböter a 180 kronor."


U: "r ExpressenDen 23-åriga kvinnan har berättat för sina vänner att ex-mannen har förföljt henne.
Enligt hennes kompisarna har hon polisanmält honom flera gångar.
- Han var besatt av henne, säger en kompis till Expressen.se.
Pappan har nu gripits misstänkt för morden...Ex-mannen smög runt i buskarna utanför hennes hus och bevakade hennes liv genom fönstren... Förutom att övervaka kvinnan påstås mannen även ha gett sig på henne fysiskt vid flera tillfällen.
– Han är mycket våldsam av sig, och har slagit henne flera gånger... – Jag vet att hon har blivit slagen. På nätterna strök han omkring här utanför och kollade om hon hade besök. Jag har flera gånger sagt till honom att lämna henne i fred, säger Bo Nässén som tidigare bodde vägg i vägg med den 23-åriga kvinnan."


Detta är ganska talande bevis mot pappan. För även om polisen menar att man har svag bevisning så väger motiven för ett mord allt tyngre. Pappan var våldsam och hade misshandlat henne tidigare, han smög omkring utanför hennes hus, han var svartsjuk och har fler misshandelsdomar bakom sig, han drack och betecknas av flera som alkoholist.


Detta går också att läsa i Expressen: "Polisen arbetar nu intensivt.
– Just nu är utredningen inne i ett mycket kritiskt skede. Vi behöver mer bevisning, säger Sven-Åke Hammar, presstalesman vid polisen i Västmanland.
Han fortsätter:
– Våra blickar har riktats åt andra håll, det går nämligen inte att utesluta att det är någon annan gärningsman. "


Men hallå! Det är klart att man inte kan utesluta någon annan. Men att rikta blickarna åt andra fall i detta läge är ju rent av vansinne... Hur tänker polisen egentligen? Man kan nästan få för sig att de försöker skydda pappan.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards