Alla inlägg den 20 augusti 2011

Av Anna Drangel - 20 augusti 2011 09:50

David Morrison, en forskare från NASA går ut med en video för att lugna dem som händelsevis skulle tro att komet Elenin har något att göra med de jordbävningar, vulkanutbrott och extremväder vi sett på sistone. Med lugnande ordalag förklarar han att denna komet inte på minsta sätt kommer att påverka oss här på jorden.


Han säger bl a ""There's no way a comet can cause an earthquake in fact there's no way any celestial body can trigger an earthquake". Det han syftar på är kanske den uppmärksamhet ett youtube-klipp orsakat på internet när en kvinna förutspår att en stor jordbävning skulle inträffa på jorden den 11 mars (samma dag som jordbävningen i Japan) med hjälp av just det diagram av Elenins omloppsbana från NASA. Kanske ett udda och skrämmande sammanträffande, men flera menar att man även kunde se samma sorts förhållande mellan planeter och Elenin då jordbävningen i Chile inträffade. 


David Morrison fortsätter att säga; "If it were a massive object it would really be screwing around with the orbits of planets as it came through the inner solar system." Sa han inte just att there's no way any celestial body can trigger an earthquake?  Vi får väl lita på att gubben har rätt... Att det moln som omger Elenin som enligt experter nu skulle vara runt 200 000 km (15 gånger jordens storlek) bara består av ånga. Det jättemoln som omger Elenin skulle alltså inte vara massivt och således inte kunna påverka oss alls.


Det jag kan tycka är konstigt är hur en klump på ca 3 km kan skapa ett moln som är 15 gånger så stort som jorden. Den som har ett svar på detta som är en "riktig astronom"  får gärna kommentera här. Har alla kometer en så stor coma runt sig? Om inte varför har just Elenin det? Det jag tycker denna forskare säger är att "we'd not had a good look at the nucleus of comet Elenin..." Ändå verkar man veta exakt hur stor den är - "1 - 2 miles across".


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards