Alla inlägg den 31 augusti 2011

Av Anna Drangel - 31 augusti 2011 09:09

Måste säga att jag tycker det är tråkigt och beklagligt att man stänger ner möjligheten att kommentera artiklar i bl a Aftonbladet. Man säger sig inte vilja stödja mobbning och främlingsfientlighet som poppar upp bland de annonyma inläggen. Istället ska man tydligen framöver logga in med sitt Facebook-konto. 


Spontant känns det som en elev i klassen har bråkat och det går ut över hela klassen. Jag menar dessa rötägg är inte i majoritet. Att behöva gå in med sitt Facebook-konto verkar löjligt. (Snart behöver man väl använda sitt Facebook-konto för att identifiera sig på banken...) Räcker det inte med att man anmäler sig med namn hos tidningen för att sedan ändå kunna kommentera anonymt? Vem har alltid lust att skriva under med sitt namn? Det behöver inte betyda att man har främlingsfientliga åsikter. Det kan vara så enkelt att man inte har lust att ett gäng skinheads dyker upp runt husknuten...


Handlar det inte snarare om att det måste vara flera personers heltidsjobb att sitta och övervaka dessa kommentarsinlägg? Tidningarna har helt enkelt inte råd. Självklart gör privata aktörer som de vill, men jag tycker nog att detta är ett steg från demokrati och väldigt synd. 


I Syrien och Libyen kämpar man för att få uttrycka sig fritt. Här går utvecklingen tydligen åt andra hållet. 


Jag tror personligen att tidningarna kommer att förlora läsare pga sin restriktiva hållning. Säg t ex att en tidningsartikel handlar om sex eller misshandel eller något annat lite känsligare ämne. Hur många tror ni kommer att kommentera med sitt fulla namn och Facebook-konto? Någon?


DN har ju alltid haft en policy där du loggar in med riktiga uppgifter, men kan skriva under ett alias. Jag vet inte hur de gör, men det verkar som om kommentarsfälten är strypta där med. Kommentarsfält kallas ibland elakt för bajsränna bland tidningsfolk. Ja, nog verkar det som om vi är lämnade i skiten alltid gott folk. Eller vi kan ju ringa Ring P1... men hur kul är det?  

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards