Alla inlägg under mars 2007

Av Anna Drangel - 14 mars 2007 09:09

Läser i DN idag om en kvinna som blivit "felopererad". Hon kom in till plastikkirurgen för att fixa en rynka mellan ögonen och lyft av ögonbrynen!?. När hon är klar har allt gått fruktansvärt fel och hennes ansiktsdelar sitter vint och snett och hon upplever att hon nu ser ut som en siamesisk katt. Mjaaaauuuu - det måste kännas hemskt. Katter är ju i allmänhet ganska söta. Hoppas hon klöste kirurgen ordentligt...

Av Anna Drangel - 13 mars 2007 08:29

Inte förstod väl Fredrik Reinfeldt att Carl Bildts bloggande skulle innebära ett sånt rabalder. Vissa kanske tycker att en blogg är en blogg och inget att hetsa upp sig över. Man kan ju i varjefall tydligt läsa av vad vår utrikesminister tycker och tänker. Vilken hastighet han har i hjärnuppkopplingen och vad det är för sorts anhängare han har. För anhängare har han. Dessa är väldigt entusiastiska och en del kallar Bildt för kung. Det säger sig själv att Calle gillar uppmärksamheten. Han håller hov på sin blogg kan man säga. Om Reinfeldt är den tryggare alfahannen av de två, är Bildt den opporturnistiska. Och med sig har han ett helt gäng med utbrytarapor som tjattrande lovordar honom.Helt ofarligt bloggtjattrande och ryggdunkande i "fredstid". Men vilka nätverk av missnöje som kan välla över kanterna i tider av kris, vet man aldrig. För om det i tankesmedjorna runtom i Sverige smids räder och planer och kanske ett och annat svärd är det värre. Men Reinfeldt, som den teamleader han är, gör helt rätt i att hålla en låg profil i denna fråga.

Av Anna Drangel - 12 mars 2007 10:01

Jag vet inte vad det är med oss svenskar. Nu har svensk polis haffat den amerikanska rapartisten Snoop Dog i Sverige för att han rökt marijuana. Otroligt många världsartister som kommer till Sverige är användare av olika sorters narkotika. Beatles är väl ett tydligt exempel på en grupp som skapade sin musik mer eller mindre småhöga. Stones är ju en annan känd grupp med samma preferenser. Det är nästan svårt att säga någon stor musikartist som inte har använt droger.Det slutar väl med att världsartisterna skyr Sverige som pesten. Vi i Sverige blir kända som antidrogfundamentalister som vore vi ett islamiskt lydrike.

Av Anna Drangel - 10 mars 2007 10:59

Tugba Tunc är den svenska tjej som blev skjuten med ett hagelgevär i Turkiet efter att (enligt egen utsago) ha vägrat gifta sig med en släkting. Vi har på TV fått se denna otroligt vackra tjej berätta om det fasansfulla hon varit med om.Hon är fortfarande förlamad i nedre delen av kroppen och familjen har också tvingat låna 30 000 för blodplasma efter den svåra skadan.Nu stoppar den turkiska regeringen vidare förhör med Tugba. Dom hänvisar till att man inte från Sverige skulle kunna vittna i en videorättegång. Klart som fan tjejen inte vill åka ner dit för en rättegång. Hon riskerar ju att bli dödad igen.Fyfan om inte den här tjejen kan få upprättelse!!! Jag önskar av hela mitt hjärta att hennes fall kan uppmärksamma detta sjukliga sätt på vilket kvinnan förpassas till någon form av handelsvara. Här är en länk till en hemsida som handlar om hedersvåld mm: http://www.pelafadime.se/Tugba.htm Där står att läsa mer om detta fall. Svenska Kyrkan i hennes kommun har med kollektets hjälp samlat in pengar för att hjälpa henne. Du kan också hjälpa henne genom att sätta in ett valfritt belopp på:plusgirokonto 400 92 96 - 7. Glöm inte att meddela att du vill att pengarna ska gå till Tugba. Mer om detta kan du läsa på:http://www.pelafadime.se/Dokument/Pressmeddelande_20061111_Insamling_for_%20Tugba.pdfTugba, jag hoppas och ber för att du ska bli bra igen! Jag är aå arg att jag bara kokar inombords. Ingen kvinna är värd denna behandling. Må rättvisan segra!

Av Anna Drangel - 9 mars 2007 07:48

Kineserna är ett kopierande släkte (på gott och ont).Den kinesiska marknaden har nu börjat tillverka kopior av bl a Nokia och Sony Ericsson. De skäms inte ett smäck för detta och kallar sina telefoner för Nokir och Sang Ericsson. Det här är ju inte första gången som kineserna kopierar välkända märken. Vissa företag har blivit så trötta på detta att de helt har gett upp och lämnat den kinesiska marknaden.Varför är just kineserna så bra på att härmas? Eller ska man säga asiaterna? De har ju redan gjort piratkopior på all musik och alla filmer. Dessutom har vi ju fenomenet karaoken där det skulle vara löjligt att ens diskutera begreppet royalty. Kan inte någon duktig folklivsforskare förklara för mig varför just asiater är så förtjusta i att härmas och kopiera? Är förresten Rank Xerox asiatiskt?Jag hörde en gång talas om en man (en asiat) som jobbade som au-pair! i USA åt en stor barnfamilj. Men hans egentliga uppdrag var åt en stor biltillverkare. Han var där för att föra anteckningar om hur den här familjen använde sin bil. Detta var för att kunna skapa en likvärdig, men bättre uppdaterad bil. När familjen en dag hittade mannens ritningar och anteckningar fick han självklart gå samma dag.Det är lite sjukt med ett samhälle som så utan skrupler bara gör kopior på allt. Allt det här med västerländska varumärkeslagar och upphovsrätter verkar ha gått dom spårlöst förbi. För att avsluta med något riktigt fördomsfullt om kinserna - det räcker väl med att dom är kopior av varandra...

Av Anna Drangel - 8 mars 2007 11:49

Jaha, idag är det kvinnodagen. Då kanske jag kan få passa på att presentera Little Jenny & the Blue Beans som spelar på Mosebacke ikväll kl 19 (inträde 150 bucks). Det är ett duktigt gäng musiker som inte går av för hackor! Jag kan stoltsera med att jag faktiskt spelat tillsammans med tre av de fyra medlemmarna i bandet; gitarristen Lotta Partapuoli, trummisen Justina Lakin, och Little Jenny på sång, munspel och gitarr. Jenny är för övrigt ansedd som en av landets bästa munspelare - det ni! På bas har vi Mia Kemff som nog många känner igen från förr, som sjönsjungande schlagerbrutta i duon Chattanooga - "Hallå hela pressen". Ja, den känner ju de flesta till som har några år på nacken...Här är deras hemsida: http://web.comhem.se/littlejenny/ljbbframeset2.htmLycka till ikväll tjejer!!!

Av Anna Drangel - 6 mars 2007 07:18

Apropå EU: EU som maktmedel får inte bli en fyrkantig kloss som man ska pressa ner i länder som råkar vara runda. Om att kyrkans män lägger sig i abortfrågan:Väldigt många män månar om det ofödda barnets rätt till liv, men borde bry sig lite mer om de födda barnens liv istället.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards