Alla inlägg den 27 maj 2007

Av Anna Drangel - 27 maj 2007 09:52

Läser lite sporadiskt om SAS-strejken i olika tidningar på nätet. Många tycker att det är en lyxstrejk, en "prinsessan-på-ärten strejk". DN hänvisar till bloggar som skriker ut sånt som "Facket är bajs".


Det är helt tydligt att du med ett yrke som flygvärdinna inte ska kunna jobba till pension. Det ställs tuffa krav på personalen. Räkna inte med att kunna ha det jobbet till pension. Istället skulle väl SAS önska unga tjejer med "spring i benen" som kan tänka sig att "jobba obekväma arbetstider" utan att gnälla (de har ju förhoppningsvis inte familj) och inte heller lika viktigt med en ordentlig matpaus (man orkar helt enkelt med ett helt annat tempo). Det kan inte vara lätt att som "överårig" flygvärdinna kämpa för naturliga rättigheter. Det borde kunna gå att få vara flygvärdinna ett arbetsliv.


Jag förstår inte hur folk kan kalla denna strejk lyxstrejk. Men fördomar hänger väl kvar att flygvärdinnejobbet är något sorts glassigt glamourjobb. Nu vet jag att det inte är så.


I dessa konkurrensutsatta globaliseringstider skulle säkert många företag önska att de kunde göra av med gammal gnällig personal och hämta ny från varhelst de vill utan att bli slagna på fingrarna. Att uppdatera hela sin personalstab till unga alerta flygvärdinnor utan några motreaktioner.Tänk vad SAS skulle kunna tjäna pengar på att anställa asiatiska flygvärdinnor. Förutom att dom nästan alltid är tacksamma och aldrig klagar,är dom glada även för en liten lön. Dessutom väger dom mindre än sina skandinaviska kollegor och flygbolagen skulle kunna spara bränsle och dessutom låta passagerarna få ta in flera flaskor sprit i bagaget. Dessutom behöver dom inte så mycket mat - någon liten frukt per dag är alldeles tillräckligt.





Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards