Alla inlägg den 20 augusti 2007

Av Anna Drangel - 20 augusti 2007 20:23

Det är ganska konstigt egentligen att så många människor saknar heder. Det har väl egentligen alltid varit så, men det ändå hemskt att så många människor totalt saknar moral och heder. Folk som inte har ett hedersvärt ben i kroppen.


Självklart pratar jag inte om heder som i hedersvåld eller hedersmord. Det finns ingenting hedersvärt i det. Nej, när jag pratar heder pratar jag om människor som med huvudet högt kämpar för sånt som rättvisa och att vara sanna mot sig själva. Att inte låta sig köpas för pengar. Sånt är heder i mina ögon. Dagligen går det att läsa om alla dessa bedragare som finns runt omkring oss. Det är allt från helt osannolika sol-och-vårare, till folk som gör går över lik för pengar. 


Hörde på radion i morse om att arbetarna på en bilfabrik i Ryssland förföljs och avskedas för att de organiserar sig fackligt. Där finns inga begrepp som "LAS" och "MBL". Det kunde lika gärna vara nya namn på bilmärken i deras värld.

En arbetare uttryckte det som att; genom att stå upp för det han trodde på (trots risken att bli av med arbetet) behöll han en "ren ande". Det tyckte jag var vackert uttryckt. Jag får tårar i ögonen av sånt. Det är så många människor som går omkring med smutsiga andar i kroppen. Andar som är rädda och inte vågar stå upp för de dom egentligen tror på. Rädslan har drivit dom att förgöra sin egen tro.


Istället går de runt som solkiga glas, alldeles grå, och tror att världen ska förändras utan att dom någonsin tvättar sin egen smutsiga nuna. Dom tittar bort. Det är samma typ av människor som mobbar. De är för rädda att stå upp för sin mening. De följer en ledare för att de tror att de måste följa denne. Annars hamnar de utanför. De vågar inte gå utanför det gängse spåret. De är livrädda. 


Både på radion och i tv i dag pratas det mycket om mobbing. Det är faktiskt otroligt att så många människor blir mobbade. Det är samma mentalitet på skolorna som på arbetsplatser. Det gäller att följa en ledare för att inte bli betraktad som konstig. Det var väl precis som med nazisterna. Samma mekanism som fick ett så stort folk att följa en av världens största mobbare.


Heder åt hedern, säger jag. Man ska inte var dumnaiv -  visst måste man jobba för brödfödan vilket ibland kan innebära vissa kompromisser, men det är viktigt att inte låta sig köpas för pengar så till den graden att man säljer sin ande och låter den missfärgas.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards