Direktlänk till inlägg 20 mars 2008

Morden i Arboga

Av Anna Drangel - 20 mars 2008 07:04

Läser i tidningen att polisen har uttalat sig om den nu släppte mannen till kvinnan vars barn blev nerstuckna. Han säger att mycket talar emot att det var pappan. Om polisen är så säkra på det, hur kommer det sig att hon tidigare anmält honom för misshandel, att han har varit besatt av henne och smugit på henne, att han varit sjukligt svartsjuk. Är inte det motiv som gör honom otroligt misstänkt? Dessutom hade hon nyligen flyttat ihop med sin nye man.


Vissa rykten säger att mannen är tablettmissbrukare.


Okej, han har ett alibi i sin nuvarande flickvän. Men alibins ord är inte skrivna i sten. Dessutom kan anhörigas omdömen svaja betänkligt. Den misstänktes mamma hade uttalat sig att han inte skulle kunna göra en fluga förnär. Okej - men är inte misshandel något grövre? Eller är en fluga mer värd?


Jag vet att man inte ska döma någon förrän bevisen ligger på bordet. Och jag hoppas till gudarna att mamman, om hon inte orkar leva längre - ivarje falla kan peka ut mördaren. Om det skulle visa siga vara pappan hade hon ju tidigare lämnat in en anmälan på honom till polisen. Någonstans läste jag att den inte hade behandlats - polisen hade schabblat lite med den. Jag hoppas inte detta påverkar utredningen. Dvs att om det skulle visa sig vara pappan, borde polisen tagit tag i denna anmälan tidigare. Två barn har dött och deras mamma ligger nersövd - skulle detta isåfall kunnat undvikas?





 
 
Ingen bild

Confucius

20 mars 2008 13:41

Att misshandla någon(vilket ibland kan innebära några örfilar) är en en otrolig skillnad mot att skära halsen av någon och då speciellt sina barn! Jag försvarar inte alls misshandel, men det får väl ändå finnas proportioner! Eller vi kanske ska hänga upp honom i närmaste lyckstolpe!? Tablettmissbrukare...eh, jaha?
Nu tycks det vara som jag sa från början, att det är någon annan som gjort det...och nu misstänks (hemska tanke) en kvinna!

Pöbelmentaliteten är tyvärr väldigt utspridd i det här landet...

 
Ingen bild

Me

20 mars 2008 22:54

Visst, du har helt rätt. Man ska inte döma någon förrän bevisen ligger på bordet. Men i detta fall har inte polisen tillräckligt starka bevis. Det är lätt att misstänka pappan i nuläget, för hans motiv är starkare än någon annans... Men helt rätt det är tur att vi har ett rättsväsende och att det inte är pöbeln som dömer.

 
Ingen bild

Confucius

21 mars 2008 10:19

Eh...misstänka pappan? Jag vet inte om du hängt med, men han är alltså helt avförd från utredningen då han har alibi och har OCKSÅ förlorat sina två barn! Dessutom...att han skulle ha "starkare motiv" än någon annan är bara kvalificerat svammel! Motiv för att ta död på sina barn baserat på att han sägs ha hotat sit ex.? Man blir inte mördare för att man klappat på någon i fyllan och villan och käkar antidepressiva tabletter! Jag vet vad jag talar om...gör du?

 
Ingen bild

Me

21 mars 2008 11:28

Nej, jag kan inte säga att jag känner igen mig i den beskrivningen... Däremot talar statistiken för att förövaren i 98 fall av 100 är en nära anhörig. Det finns faktiskt fall där en gärningsmannen dödat både sambo och barn av svartsjukemotiv. Inte konstigt att blickarna föll på pappan, även om han idag är avskriven från utredningen.

Ibland har statistiken fel. Detta är kanske ett av dom fallen (även om tyskan inte är dömd ännu).

Hursomehelst är det här helt fruktansvärt och helt ofattbart. Tänk att lycka så snabbt kan förvandlas till total tragedi.

 
joker

joker

15 maj 2008 23:04

Kollade efterlyst ikväll. Emma var med och pratade, och berättade. Och inget stämmer med vad som tidigare skrivits i tidningarna. Skumt som tusingen det här. Konstigt att inte polisen får dit någon? Man undrar ju om dom kommer att klara av att lösa det här, troligen inte. Det är för lätt.

http://www.metrobloggen.se/narren

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Drangel - 28 mars 2012 11:38

skriver man på Dagens Industris ledarsida den 24 mars 2012.    Det beror ju på tänker jag. Om man tittar ur ett globalt perspektiv så är det ju välkänt att företag flyttar sin verksamhet till sk låglöneländer. Där de anställda har dålig arbetsmil...

Av Anna Drangel - 3 mars 2012 11:00

Det har snart gått ett år sedan den fruktansvärda naturkatastrofen i Japan. Skadorna efter tsunamin kommer att vara kännbara för lång framtid. I Fukushima kommer skadorna efter härdsmältan i kärnkraftverket Daichi vara kännbara flera generationer fra...

Av Anna Drangel - 24 januari 2012 09:30

Tycker det är lite konstigt att man inte har mer har uppmärksammat att man ska bygga ett kärnkraftverk i norra FInland inte mer än 20 mil från den svenska gränsen. Det läskiga i den här historien är att svenska staten är med och lånar ut pengar till ...

Av Anna Drangel - 20 januari 2012 16:59

enligt senaste nyhetssändningen. Och det är nog tur det, för de nissarna de har presenterat istället för Juholt går ju helt bort. Jag tänker inte gå in på varför jag tycker det, men de föreslagna kandidaterna är som att hålla upp 8 svartvita foton - ...

Av Anna Drangel - 15 januari 2012 09:49


Det är många som undrar hur en olycka av den här kalibern ska kunna inträffa på ett modernt skepp i totalt lugnt väder. Kaptenen är anhållen, men menar att det inte synts något grund på "kartan" (dvs GPS:en). Även om anledningen till olyckan inte är ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards