Alla inlägg den 15 maj 2008

Av Anna Drangel - 15 maj 2008 10:01

Mobilhatande morfar slår dotterdotter i huvudet för att hon pratar i mobil med spädbarn i famn... Que...? Slår vad om spädbarnet dessutom var en pojke...


Förresten, var tog samtalet vägen?

Av Anna Drangel - 15 maj 2008 09:48

Regeringen har gjort många plastikoperationer inom svensk arbetspolitik. Frågan är om botoxen coh silikonet nu håller på att ge vika och varblåsorna spricka...


Inte inom något annat område har det skett så stora förändringar som inom arbetsmarknadspolitiken - Alliansens skötebarn. Nu verkar det bli lite väl hett för Littorin och det bränner i hans öron, efter alla dessa interpellationer han "utsätts" för. Ordet interpellation låter nästan lika elakt som ordet inkvisation. Ivarje fall upplever tydligen Littorin det som påfrestande, vilket är högst försåeligt. Men han sitter på en utsatt plats som arbetsmarknadsminister. Det är som att sitta inom den högsta polisledningen när en statsminister blir skjuten. Det blir helt enkelt lite hett om öronen. Speciellt nu när arbetslöshetskurvorna ser ut att vända...



Well, well... jag säger bara - stora förändringar ger många frågor... så enkelt är det. Det är bara att hacka i sig.

Av Anna Drangel - 15 maj 2008 09:29

Läser om friskolor som fuskar med betygen. På privata gymnasiet IT College of Sweden i Stockholm går i DN att läsa om en hel del oegentligheter som fusk och problem för lärare som inte "samarbetar". Kunde just tro detta om friskolor.


Det måste alltid vara svårt för en lärare att sätta ej godkänd för elever med rika och inflytelserika föräldrar. Det säger sig själv - orden hör ju faktiskt ihop. Har du pengar har du stort inflytande, dvs inflytelserik.


Om en friskola ska kunna dra elever till skolan vill man självklart framstå som perfekt på alla sätt och vis - till vilket pris som helst. Samma krav har inte en vanlig offentlig skola på sig. En offentlig skola är oftast en frisk skola i termer av öppenhet, frispråkighet och demokrati.


Hör talas om den ena efter den andra friskolan med olika sjukdomsbilder Det kan handla om allt från religiösa friskolor där du inte tillåts att prata om "den vanliga utvecklingsläran", till friskolor, där lärarna känner sig pressade och styrda uppifrån av ledning och föräldrar. Jag fattar inte hur vi i Sverige som ska vara en plantskola för demokrati och öppenhet kan tycka att denna skolform är så överlägsen andra?

Av Anna Drangel - 15 maj 2008 09:20

Om du inte hunnit få på dig sminket ännu kan du titta på den här TV-snutten från Aftonbladet. Den som inte får tårar av detta kan inte ha ett hjärta... Eller också är det väl inkapslat!



Mirakelräddad bebis i Kina;


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2475095.ab



(Bilden kazuya-akimoto.com)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards