Alla inlägg den 5 juni 2008

Av Anna Drangel - 5 juni 2008 10:24

Nu är det klart. Nu vet vi den hierarkiska ordningen i världen. Det amerikanska presidentvalet har än en gång visat var skåpet ska stå. Ordningen ser ut som följer:


1. Vit man

2. Svart man

3. Vit kvinna

4. Svart kvinna


I Lena Melins inlägg i Aftonbladet idag skriver hon "Fel kön är värre än fel hudfärg". Det är nog så sant. http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article2615275.ab


Barack kontra Hillary


Den "change" som Barack pratar om i sina tal är inte så mycket värd i jämförelse med vad det inneburit att en kvinna blivit president i USA. Det skulle verkligen ha inneburit en stor förändring i världsordningen. Den jag beskrivit ovan.


Har ingenting emot Barack, men vi har fortfarande den leende kvinnan som tyst och stöttande står vid sidan av sin man och symboliserar kvinnans plats här i världen.


Har vi inte tillräckligt med manliga ledare i världen? Är det inte dags att få se en kvinna vid rodret  USA?  Människor verkar inte bry sig om detta. De säger att det är politiken som är det viktiga, men jag tror dom även styrs av vilket kön ledaren har.


Förmodligen kommer vi "drabbas" av samma dilemma vid nästa val i Sverige om Mona Sahlin sitter kvar. Män och kvinnor som egentligen är socialdemokrater och står bakom socialdemokraternas sak i teorin, kommer säkert ändå inte "klara av" att stötta en kvinnlig ledare. Sossarna kommer att förlora många röster på att Mona Sahlin är född med "fel" kön. Trots att det inte är politiken i sig de är emot.


Jag tycker det är skittråkigt att inte Hillary blev president. Jag hade verkligen tyckt det vore roligt om en kvinna fick styra ett land som USA ett tag. Hon hade kunnat bli ett föredöme för kvinnor över hela världen.





Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards