Alla inlägg den 18 juli 2008

Av Anna Drangel - 18 juli 2008 13:51

Det är konstigt att Leif Silbersky, som är känd som en mycket duktig advokat alltid ska ta sig an de värsta fallen - helst våldtäktsfall. För nog måste detta påverka utgången på målet. En mindre säker advokat kanske inte får samma utfall på rättegången. Inte för att oskyldiga ska dömas, men en skyldig kanske inte döms lika hårt med en stjärnadvokat som Leif Silbersky bakom sig. Vad vet jag.


Efter att ha lyssnat på hans sommarprogram, tar han bl a upp det här med att försvara våldtäktsmän. Han menar att om domen blir "felaktig", dvs att mannen blir oskyldigt dömd, är detta en katastrof för resten av han verksamma liv. Jo, visserligen. Men hur många våldtäktsmän går inte fria som har förstört en herrans massa tjejers liv, undrar jag.


Läste ivarje fall att han ska försvara Englas mördare - Anders Eklund, som även åtalas för våldtäkt och mord på Pernilla Hellgren. Anders Eklund säger att han erkänner i sak, enligt Leif Silbersky till Aftonbladet, men:

– Han bestrider delen med våldtäktsåtalet i fallet med Pernilla. Han menar att samlaget var frivilligt, säger Leif Silbersky till Aftonbladet.


Jo, jo tjena. Hur Leif Silbersky överhuvudtaget kan lämna ut den här informationen till media. Det är pinsamt. Försöker han skämta? Det är ungefär lika troligt att Pernilla frivilligt var med på samlag med denne man som den otroligt dåliga bortförklaringen från plastkirurgen som tidigare i fjol var åtalad för våldtäkt och sperma hittats i flickan. Från Trelleborgs Allehanda (17/8-07); "Dennes förklaring är att han samma morgon haft sex med sin fru och därefter åkt till jobbet utan att duscha. Läkaren berättar dessutom att han på grund av medicinering ibland drabbades av ofrivillig,
smärtsam erektion och därför under dagen varit på toaletten och onanerat. Spermarester måste ha funnits kvar på fingrarna, menar han."


Jag undrar - brukar inte läkare vid operationer vara ganska noga med att tvätta händerna? Eller är det ett vanligt fenomen ute på våra operationsbord i landet, att läkarna har rester av sperma på händerna??? Det känns lite oroväckande isåfall om man skulle bli tvungen att lägga sig på operationsbänken. Då är det väl bäst att säga till läkarteamet innan de sätter kniven i en; "hörrni grabbar... ni har väl tvättat händerna he, he, he!"


Ja, vi behöver inte säga mycket mer. Det vore dock tråkigt om Anders Eklund får ett lägre straff bara för Leif Silbersky är så förbannat duktig försvarare. Leif Silbersky borde helt enkelt inte åta sig fruktansvärda våldtäktsmän som Hagamannen, Engla-mördaren m fl. Är det inte konstigt att Leif Silbersky verkar dras åt att försvara de värsta fallen? Det är som någon skrev - väljer en åtalad våldtäktsman Leif Silbersky som försvarare kan man ana sig till att han verkligen ÄR skyldig...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards