Alla inlägg den 6 april 2008

Av Anna Drangel - 6 april 2008 08:14

Så extremt sorgligt att läsa om att fisken håller på att dö ut i världen. Nu är det Afrikas hav som står på tur att bli utfiskad.


Det är ju inte riktigt så att vi fiskar för skojs skull. Nä, vi äter ju faktiskt fisken. Men man kan undra hur mycket av fisket som går till att producera ex fiskmjöl.

  

Vi behöver starka människor som vågar stå upp mot det krassa giriga kapitalismen och den sjuka korrumptionen som finns överallt i världen. Vi behöver globala ledare som inte bara ser till sig och sitt land, utan till hela världen som helhet. 


Jag röstade inte ja till EU för att vi skulle bli ett fort i Europa med egna lagar och regler som utnyttjar resten av världen med hungriga privata profitörer, utan för att EU skulle stå för demokrati och för att bygga vänskapliga broar i världen och värna för en mänsklig värld.


När jag läser i DN om utfisket i Afrika blir jag så sorgsen (ur DN 6/4);


"Därför är det så tragiskt att europeiska industrifartyg, lagligt och olagligt, fångar bland annat sardinella i de västafrikanska vattnen.

- De nordiska länderna har mycket kraftfulla fartyg. De tar sardinella för att göra fiskmjöl. Men vi vill behålla den för våra småfiskare, till den nationella konsumtionen, säger Moussa Diop.


Avtalen utnyttjas främst av spans­ka fiskeföretag, men också av exempelvis franska, holländska, tyska och irländska. De är mycket kraftigt subventionerade av Europas skatte­betalare. Vi betalar upp till åttio procent av företagens avgifter för deras rättigheter till afrikanska vatten."


Vi lever i en sjuk värld... 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards