Alla inlägg den 28 april 2008

Av Anna Drangel - 28 april 2008 07:01

Människan upphör inte att förvåna mig. Vissa människor är ju fullständigt spritt språngande galna...


Läser om den 73-åriga Josef Fritzl, en österrikare från Amstetten, som haft sin dotter inspärrad i en källarlokal i 24 år. Han ska tydligen haft sex med henne, för hon har enligt uppgift fött sju av hans barn därinne (ett barn dog). Inte förrän ett av "barnbarnen" en 19-årig tjej blivit allvarligt sjuk och för att överleva måste tas till ett sjukhus, ja... då äntligen kommer den mörka sjuka sanningen upp i ljuset.


Fru Rosmarie Fritzl ska inte ha märkt något alls av detta (var hon i själva verket en blomma...?) Josef måste verkligen ha varit duktig på att gömma undan sin dotter. Att frun under 24 långa år, inte skulle ha märkt något av hennes mans turer till källarlokalen med mat mm, låter helt bissart i mina öron och jag tror faktiskt inte ett ögonblick på det. Jag tror att frun någonstans visste vad som skedde. Ungefär i samma utsträckning som tyskarna kände till judeutrotningen. Man har ju även hört talas om mammor som vet om att pappan förgriper sig på barnen, men så att säga "låter det ske".


Jag vill inte dra några jämförelser, men Hitlers födelsestad Braunau am Inn ligger i stort sett på samma breddgrad som Amstetten och städerna ligger inte speciellt långt ifrån varandra. Kan man misstänka att det försigått lite inavel i såna där byar mellan alptopparna?


Det är konstigt att Hitler var pådrivande för en "ren arisk ras", när det så lätt blir just inavel av det hela. Kan också tycka att det är helt sjukt att svenska rasister förespråkar detta med den "rena ariska rasen", när många med en sånt stamträd just ser ut som inavlade muppar...


Läste för några år sedan en bok, "Är detta en människa" av Primo Levi. Den beskriver judeutrotningen i Tyskland - ett hierarkiskt system som urartat. Den beskriver människans värsta och mörkaste sidor. Levi var en italiensk jude som pga detta faktum fördes till Auschwitz. Att han överlevde var bara "tur" skriver han.


Jag kommer speciellt ihåg en sekvens i boken där det står om en tysk nazistfamilj som umgicks i Hitlers närmaste krets. Denna familj hade, som en vänlig gest kan man tänka, fått en möbelsamling - special edition - av några som "tog hand om" judar. Stolarnas och bordens ben var gjorda av skeletten från armar och ben av dödade judar och deras hud hade används att spännas över en "bordsskiva". Denna möbelsamling var tydligen förvarad uppe på familjens vind. Som en liten exklusiv trofé kanske?


Boken är fruktansvärd, men nyttig att läsa för att inse att vi människor är grymma. Läs den ni som orkar!


Tillbaka till överste fängelsevakten Fritzl i Österrike kan jag bara säga att det låter som han kunnat vara släkt med Hitler... Inavel vill säga...





Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards