Alla inlägg den 16 april 2008

Av Anna Drangel - 16 april 2008 09:24

Tänk om Östros och Borg kunde byta plats. Östros blev moderaternas talesman och Borg socialdemokraternas. Det är nämligen så att jag har lite svårt för Östros. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kanske är det hans röst... Nej, det vore ju inte rättvist av mig. Det handlar nog mer om att jag tycker han använder klyschor när han resonerar. Han kör med billiga poäng. Han låter som en "sosseförsäljare" som har en mall med olika säljargument i fickan som han bockar av i alla debatter.


Jag tycker om politiker som värnar om de svaga i samhället. Jag tror att Borg försöker göra det. Han säger sig ha hjärtat till höger, men ibland tror jag han har hjärtat lite till vänster.


Det jag gillar med Borg som Östros saknar är en stark integritet. Han vågar gå emot sitt parti i vissa frågor. Han låter sig inte köpas. Det är en styrka som är svår att rå på. Det är en kvalitet som håller i längden. Borg är modig som inte alltid är så tvärsäker. Han vågar blotta svagheter och utstrålar ödmjukhet. Hur många politiker gör det?


Kvarstår är då själva kärnpunkten i Alliansens politik. Dvs deras övertro på att hårdare villkor för arbetslösa och sjuka skulle få dom att kämpa hårdare för att få jobb. Jo kanske, till viss del. Men vi kommer också till ett läge där det tar stopp. Där det inte finns några jobb att söka. Det faktum att det inte går att krama vatten ur en sten kan inte ens Borg ändra på - även om han verkar värna om de fattiga i vårat samhälle.


Det finns så många oerhört fattiga människor i Sverige. Folk som en dag som denna har typ 50 spänn kvar på sitt bankkonto. Ska vi skita i dom? För mig spelar det ingen roll om dom har sökt 1 jobb denna månad eller 20 jobb? Om jobben inte finns så finns dom inte - punkt.


Det kanske inte är så lätt att hitta jobb om du inte har någon utbildning att prata om och har gått arbetslös lite för länge. Du kanske dessutom bor på en mindre ort och känner dig för rotad för att flytta till ngn av våra storstäder. Och varför ska dom göra det? I storstäderna står ju redan ungdomar på kö för att få jobben - och det är inte ens så lätt för dom?


Om nu arbetslösheten ökar i höst som vissa tror, kanske folk ivarje fall har lärt sig att det inte bara handlar om piska och morot när det gäller att få ut folk i arbete. Dom där "lata jävlarna" som ligger på sofflocket.


Ibland handlar det ju faktiskt om en världskonjunktur som inte alltid är så lätt att styra. Då kanske vi kan sluta stigmatisera dom där som lever i "utanförskap" Jag hatar ordet utanförskap. Det låter som "utomjordingar" eller "utomkvedshavandeskap".


Vi måste lära oss att leva med att det alltid kommer finnas en del i vårat samhälle som kommer att gå arbetslösa. Jag tycker inte vi behöver bli så upprörda av det. Jag tycker snarare att vi som har ett arbete att gå till ska vara lite ödmjuka över det och inse att det inte är alla förunnat.




Av Anna Drangel - 16 april 2008 09:09

Varje gång du går in och läser en artikel på nätet räknas dina klick. Allt avläses och blir statistik. Ju högre läsartäthet på en artikel, desto större chans att det kommer liknande artiklar på samma ämne. Dina klick är lika med pengar från annonsörer... och detta i förlängningen innebär ju att tidningsredaktionerna försöker hitta liknande ämnen som lockar till fler klick och mer pengar.


SÅ... om vi mediakonsumenter ska bli lite mediesmarta borde vi verkligen klicka på "rätt" artiklar. Dvs inte bara på "snask och snuskartiklar".  Inte för att jag är pryd eller så, jag önskar bara att välskrivna texter skulle få mer cred!


Hur kul känns det för en duktig journalist på en tidning att veta att det spelar ingen roll hur välskrivna dina texter är - folk vill inte läsa dem ändå, dem vill bara läsa om nya tuttar, botoxläppar och vårmodefärger, samt se lite blod, våld och tortyr... 


Därför borde vi klicka på artiklar vi vill ska "finnas kvar". Inte för att vi nödvändigtvis läser hela artikeln ord för ord. Utan för att vi vill ge dom lite "välgörenhetsklick".  Dina klick räknas gör skillnad - så är det bara...



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards